Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Megtakarítás

 

Az Erste Lakástakarék ezúton értesíti partnereit, hogy 2020. október 31-től felfüggeszti EgyOtthon Fix és Növekvő termékeinek, illetve áthidaló kölcsönének értékesítését, így megtakarítási szerződés megkötésére, illetve áthidaló kölcsön iránti igény benyújtására 2020. október 30-ig van lehetőség.A meglévő lakás-takarékpénztári szerződéseket az intézkedés nem érinti. A már megkötött megtakarítási szerződésekkel, az ezekhez - lejárat után esetlegesen - kapcsolódó lakáskölcsön igénylésekkel az Erste Lakástakarék továbbra is ügyfelei rendelkezésére áll a megszokott módokon és helyszíneken.


A lakás-előtakarékossági szerződés egy olyan megtakarítási- és hitel termék kombináció, mely a rendszeres, havi részletekben történő megtakarításokat követően kedvező kamatozású, lakáscélú kölcsönlehetőséget biztosít.

Sőt, az Erste Lakástakarék Zrt. az EgyOtthon KamatBónusz termékcsalád módozatai esetében kamatbónuszt ír jóvá a szerződésekhez tartozó módozat szerinti minimális megtakarítási idő végéig, a megtakarítási évet követő hónapban. A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A lakás-takarékpénztár csak teljes megtakarítási évekre ír jóvá kamatbónuszt.

Kinek ajánljuk az ERSTE Lakástakarék terméket?

Akik lakás vagy családi ház felújításában, korszerűsítésben gondolkodnak.

Akik lakás vagy családi ház vásárlását tervezik.

Akik családi házat építenének, bővítenének.

Akik lakáscélú kölcsönük, gyűjtőszámla hitelük, pénzügyi lízing tartozásuk kiváltását tervezik.

Akik gyermeküket szeretnék ily módon - meghatározott lakáscél megvalósításával - támogatni az Önálló élet elkezdésében.


Miért érdemes erste lakástakar szerződést kötni?

Kiemelkedő és garantált hozam érhető el.

A betéti kamaton felül kamatbónuszt is jóváírunk.

A megtakarítás teljes mértékben kamatadómentes.

A betéti részre az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vállal garanciát.

Fix, előre rögzített kamatozású hitelfelvételi lehetőség a megtakarítási idő végén árfolyamkockázat nélkül.

Mit kell tudni a szerződéskötéshez?

Választható módozataink:

EgyOtthon Fix

EgyOtthon Növekvő

Az Erste Lakástakaréknál az EgyOtthon Fix és EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében 8 éves megtakarítási időszak választható. A szerződéses összeget az összegyűlt megtakarítás, a kamatbónusz és ezek kamatai, valamint az igénybe vehető hitel összege adja ki.


A tájékoztatás nem teljes körű.
További információért, kérjük kérdezze pénzügyi tanácsadóját, aki készséggel áll rendelkezésére vagy hívja az Erste TeleBankot a +36 1 298 0222 -es telefonszámon!


Hirdetmények

EgyOtthon Fix tarifatábla

EgyOtthon Növekvő tarifatábla

Adatvédelmi tájékoztató

Bemutatkozás

Szabályozás

Iránytű a betétbiztosításhoz

Fogyasztóvédelem

EBKM EgyOtthon Fix termékcsoport esetében: Kamatbónusszal** 1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében. EBKM EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében: Kamatbónusszal** 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20.000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.THM: 8,10%A THM értéke a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján 1 millió forint összegű lakáskölcsönre, és 5 éves futamidővel került meghatározásra. A számítás során 1 db ingatlan értékbecslési díj, valamint 1 db földhivatali jelzálogbejegyzési díj figyelembevételre került. A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra az Erste Lakástakarék Zrt. zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése, valamint a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla fenntartása szükséges. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja és a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla havi számlavezetési díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A megjelenített THM értékek a 2019.05.10. napján hatályos díjak és jogszabályok alapján került kiszámításra, a feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A módozathoz tartozó lakáskölcsön hatályos THM-érték a THM hirdetményben kerül megjelenítésre.

ELTP reprezentatív példa táblázat

A termékhez tartozó lakáskölcsön igénybevételéhez pénzügyi intézménynél vezetett lakossági bankszámla is szükséges, melyről az aktuális, esedékes tartozás beszedése limit nélküli csoportos beszedési megbízással történik. Elvárás továbbá a számla vonatkozásában a felhatalmazó levélen alapuló azonnali beszedési megbízás megadása is.

**A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit és a betéti szerződés részletes leírását az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek 6/A pontja (Üzletszabályzat) tartalmazza, mely elérhető a honlapunkon a www.erstelakastakarek.hu oldalon a Lakástakarék Szabályozás menüpont alatt.

Az Erste Lakástakarék Zrt. értékesített termékeiről szóló Hirdetmény megtalálható a www.erstelakastakarek.hu oldalon, a Lakástakarék Hirdetmények/Értékesített termékek menüpont alatt.Díjkedvezmény igénybevétele nélkül a számlanyitási díj a Szerződéses összeg 1%-a. Az érvényben lévő akciós számlanyitási díj részleteit az akciókról szóló Hirdetmény tartalmazza, amely megtalálható a www.erstelakastakarek.hu oldalon, a Lakástakarék Hirdetmények/Akciók menüpont alatt.

Kiemelt közvetítőként az Erste Bank Hungary Zrt. jár el, valamint értékesítési partnerként az Erste Lakástakarék Zrt. partnerei, akiknek listája (Lakástakarék Értékesítési Partnerek) megtalálható a honlapunkon, a www.erstelakastakarek.hu oldalon.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését szolgálják. A részletes kondíciókat és szerződéses feltételeket, valamint a további részleteket, illetve feltételeket az Erste Lakástakarék Zrt. mindenkor hatályos Üzletszabályzata és a vonatkozó Hirdetmények tartalmazzák, melyek megtalálhatóak az Erste Bank bankfiókokban, és honlapunkon a www.erstelakastakarek.hu címen.A lakossági hitel-, számla- és betéti termékekkel kapcsolatos további termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak.